Budi se zagrebačka kulturna scena

Piše: - 18.05.2020.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, kao i ponovnog otvaranja kulturnih ustanova – kina, kazališta te centara za kulturu, koji uslijed popuštanja restriktivnih mjera mogu opet otvoriti svoja vrata za publiku, održana je u Muzeju suvremene umjetnosti konferencija za medije. Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za kulturu Milane Vuković Runjić, iako mjere popuštaju, nažalost sve gradske ustanove ne mogu započeti s radom, budući da je dio njih oštećen u potresu, ali dio je, dodaje, otvorio svoja vrata.

“Muzeji koji su otvorili svoja vrata za posjetitelje su Etnografski muzej, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla, Galerija Klovićevi dvori te Muzejsko – memorijalni centar Dražen Petrović. Što se kazališta tiče, svoja vrata za posjetitelje otvaraju Zagrebačko kazalište mladih, Hrvatsko narodno kazalište, a uskoro će publika moći uživati i u predstavama Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, Zagrebačkog kazališta lutaka te Gradskog kazališta Trešnja, a dio programa na otvorenom izvodit će i Gradsko kazalište Žar ptica”, navela je pročelnica.

Istaknula je kako ustanove počinju s radom uz sve propisane mjere, a Gradski ured za kulturu učinit će sve da u sklopu rebalansa Proračuna sredstva za kulturu ne budu drastično smanjena.

“Dobra je vijest da idućeg tjedna prestaje i Mjera privremene obustave izvršavanja Proračuna Grada Zagreba za 2020. te će krenuti isplate ustanovama, ali i nezavisnim umjetnicima”, najavila je.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist