Zagrebački cvjećari

Piše: - 19.05.2020.

Današnju emisiju “Obrtnik majstor svog zanata” Udruženja obrtnika, Obrtničke komore Zagreba i Zabvnog radija  snimili smo u cvjećarnici TEA Spomenke Fabijančić na zagrebačkom Krematoriju. S vlasnicom Spomenkom Fabijančić i Rafaelom Elom Petrinić pročelnicom sekcije cvjećara Udruženja obrtnika grada Zagreba, razgovarali smo o problemima s kojima se susreću zagrebački cvjećari obrtnici. Uz sve nedaće zbog toga što su dugo bile zatvorene zbog epidemije COVID-a, vlasnike cvjećarnica je dodatno podijelila odluka stožera da neki mogu raditi nedjeljom, a neki ne.

Cvjećarnice su otvorene, ali kupaca je malo, jer se smanjilo tržište, još nema svadbi, promocija i brojnih drugih svečanosti na kojima je cvijeće obavezni dio lijepog ugođaja. Čak ni na posljednjim ispraćajima je ograničen broj osoba, pa stoga se i cvjetni aranžmani slabije prodaju, a dodatni problem je, kaže Spomenka, što su im pogrebnici preuzeli dio usluga cvjećara kroz prodaju “pakete usluga”.

Uz sve to došao je i potres koji je mnogima oštetio poslovne prostore koje je trebalo ili još uvijek treba urediti za poslovanje. No unatoč svemu, pročelnica sekcije cvjećara Udruženja obrtnika grada Zagreba Rafaela Ela Petrinić vjeruje da će zajedničkim snagama prevladati sve teškoće te da se broj cvjećara, a sada ih je oko dvije stotine, neće smanjiti.

Slušajte nas u 10:10 saznajte kako rade i koji su problemi zagrebačkih cvjećara obrtnika.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist