Nakon 10 tjedana, točnije od 16. ožujka, ponovo je  nastavljena škola za učenike od 1. do 4 razreda. Prvi  radni dan u dugoselskim osnovnim školama prošao je uz veliki odaziv učenika. Prvo nas je ravnatelj osnovne škole Ivan Benković,  Branko Goleš izvijestio o dobrom odazivu, gotovo stopostotnom, uz dio učenika koji je opravdano izostao.

Slično smo čuli, nešto kasnije oko 10 sati, od ravnateljice Osnovne škole Josipa Zorića, Mare Mamuze. U školi su prije podne bili učenici prvih i trećih razreda. Od njih 263 došlo je 26 manje. Drugi i četvrti razredi nastavu će imati u poslijepodnevnim satima.

Radi se o dvije škole koje su radile i protekla dva tjedna sa vrlo malim skupnima učenika. Osnovna škola Rugvica i osnovna škole Stjepana Radić u Božjakovini ni protekla dva tjedna nisu imali nastavu, jer su roditelji djecu zadržali kod kuće.

Danas je i u tim školama situacija drugačija. Ravnatelj Osnovne škole Rugvica Robert Munđer ističe da je na nastavu stiglo više od 80 % učenika. Svi su u jednoj smjeni, ali početak nastave je napravljen s odmakom.

Jure Mišković, ravnatelj OŠ Stjepana Radića kaže da je više od 90 % učenika u školi, tek tu i tamo, poneko dijete, nije stiglo iz opravdanih razloga

Otvoreni su i vrtići. U Gradskom dječjem vrtiću Dugo Selo jutros smo saznali od ravnateljice Draženke Sesan da očekuju oko 150-ero djece, od ukupno 355 koliko ih pohađa vrtić, što znači da je više od 50 % djece ostalo kod kuće.

Podijelite

Current track

Title

Artist