U zagrebačkim školama 50% učenika razredne nastave

Piše: - 25.05.2020.

U osnovnim školama u Gradu Zagrebu polovica učenika razredne nastave danas je došla u školu, kazao je za Zabavni radio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

“U 111 osnovnih škola u Zagrebu, 50,58 posto učenika od 1. do 4. razreda prisustvuje nastavi”, kazao je Lovrić.

Dodao je da nema problema oko organizacije nastave učenika u školama koje su zatvorene zbog oštećenja uzrokovanih potresom. Ustvrdio je da su učenici raspoređeni u druge škole te da sve teče bez problema.

Lovrić nije želio komentirati činjenicu da polovica učenika ipak nije došla u škole nakon što su počele raditi po novim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje omogućavaju organizaciju nastave za sve učenike u razredu.

HZJZ: Boravak u školi jednako siguran kao i boravak kod kuće

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u preporukama za vrtiće i razrednu nastavu istaknuo je da se u sadašnjim epidemiološkim uvjetima boravak u školi smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i boravak kod kuće te je roditeljima preporučeno da djecu pošalju u školu.

Djeca koja su danas ipak ostala kod kuće, moći će se i naknadno u bilo kojem trenutku uključiti u nastavu.

Prema preporukama HZJZ-a u školama se i dalje treba pridržavati mjera za sprječavanje širenja epidemije poput održavanja fizičke udaljenosti, pranja i dezinfekcije ruku te dezinfekcije prostora u kojima djeca borave.

Rad u školi trebao bi biti organiziran tako da u jednoj odgojno-obrazovnoj skupini ne bude više od 20 djece, a prehrana djece može se organizirati u blagovaonici ili u prostoriji u kojoj djeca inače borave.

Učenici u školu mogu dolaziti sami, u pratnji roditelja ili organiziranim prijevozom, a prije dolaska u školu roditelji im obavezno moraju izmjeriti temperaturu.

Nakon potpunog zatvaranja škola 16. ožujka, njihovo prvo otvaranje uslijedilo je 11. svibnja, kada se nastava mogla odvijati u skupinama do devet učenika. U škole je tada, prema podacima sindikata, došlo između tri i četiri posto učenika.

Za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola nastava se i dalje odvija na daljinu te se oni ove školske godine neće vraćati u školske klupe.

Srednjoškolcima je, uz nastavu na daljinu, u prostorima škola omogućena provedba praktične nastave i završnih ispita.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist