Metro i pješačka zona u centru Zagreba

Piše: - 26.05.2020.

Za otprilike mjesec dana užim centrom Zagreba ponovno bi trebali prometovati tramvaji, ali njihova brzina i vibracije smetaju građanima koji žive na tom potezu, pa su se sve više pojavljivale ideje uspostave pješačke zone u strogom središtu. Kako pomiriti želje Zagrepčana da se ponovno voze tim dijelom grada i da život normalno funkcionira s mukama stanovnika zbog buke nova je okupacija gradonačelnika Milana Bandića koji je na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite najavio kako će za desetak dana izići s prijedlogom izgradnje metroa.

“Za deset dana izlazim s prijedlogom da napravimo prvi dio metroa koji bi išao ispod Ilice i Trga. Od Draškovićeve do Frankopanske. Time bismo omogućili da Ilica i Jurišićeva velikim dijelom budu isključivo pješačka zona”, rekao je Bandić dodavši da time ne odustaje od zagrebačkih tramvaja.

“Nijedan dan nećemo izgubiti da vratimo najuži centar grada”, poručio je i zamolio građane za strpljenje. A dok se tramvajski promet u centru ne uspostavi, popravit će se tračnice, jer, kaže Bandić, vodimo računa o ljudima koji tamo žive.

“Gradom će i dalje voziti naši plavi ljepotani koje smo napravili, ali ne smijemo dovesti u pitanje sigurnost nijednog čovjeka. U tih mjesec dana koliko će to trajati, popravit ćemo sva križanja i tračnice da bude što manje vibracija”, zaključio je gradonačelnik.

Podijelite

Current track

Title

Artist