Krivotvorene novčanice na dugoselskom području

Piše: - 27.05.2020.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje novca“. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, unazad tri godine od, u ovom trenutku nepoznate osobe, pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od 500 i od 1000 kuna, a što je platio drogom.

Sumnja se da je to učinio s namjerom da ih stavi dalje u opticaj te je tako pribavljene krivotvorene novčanice imao i držao na svojoj adresi na širem području Dugog Sela. Jedan dio tih novčanica stavljao je u opticaj na način da je u više navrata od nepoznatih osoba kupovao drogu, dok su te osobe krivotvorene novčanice stavljale u opticaj na području Grada Zagreba i šire okolice, dok je drugi dio krivotvorenih novčanica dalje nudio na prodaju i preprodaju, odnosno za krivotvorenu novčanicu od 500 kuna tražio i dobio novčani iznos od 200 kuna, a za krivotvorenu novčanicu u apoenu od 1000 kuna tražio i dobio novčani iznos od 500 kuna, dok je ostatak 90 krivotvorenih novčanica i to 48 krivotvorenih novčanica u apoenu od 500 kuna i 42 krivotvorene novčanice u apoenu od 1000 kuna pronađen kod osumnjičenog na adresi tijekom pretrage.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Podijelite

Current track

Title

Artist