U Zagrebu nastavljena podjela građevinskog materijala

Piše: - 27.05.2020.

Grad Zagreb nastavio je s podjelom građevinskog materijala građanima kojima je u potresu oštećen dom i koji su odlučili sami sanirati štetu. Nakon građevinskog materijala za vanjsku sanaciju, građani sada mogu dobiti materijal za unutarnje uređenje stambenog objekta. Jednu od četiri lokacije na kojima građani mogu preuzeti građevinski materijal, igralište uz školsku sportsku dvoranu Osnovne škole Granešina, obišao je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon izvijestila je da je od 18. travnja izdano 2195 otpremnica, što je ujedno i broj obitelji koje su se opskrbile nužnim materijalima za obnovu svojih domova. Naglasila je da je do sada podijeljeno 851 paleta opeke, 634 palete crijepa, 590 paleta raznih vrsta drvne građe, tri tone čavala, 30 kvadratnih metara krovne folije, 136 paleta morta, 33 palete žbuke te 350 dimnjaka.

Gradonačelnik Bandić pozvao je sve odgovorne u Vijećima gradskih četvrti i Mjesnim odborima da pomognu građanima da dođu do potrebnog materijala.

Građevinski materijal namijenjen je stanovnicima gradskih četvrti koje su najviše stradale u potresu: Donji i Gornji grad, Črnomerec, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist