Počast poginulima uz Dan državnosti

Piše: - 29.05.2020.

Sutra se u Hrvatskoj obilježava Dan državnosti.

Zbog mjera zaštite od COVIDa 19 nema nekih značajnijih manifestacija, no na spomen obilježja poginulim braniteljima u dugoselskom kraju bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Dugo Selo

Dugoselski gradonačelnik  Nenad Panian i njegov zamjenik Nikola Tominac vijenac su položili danas na spomenik poginulim braniteljima  kod pošte. Počast poginulima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i Udruga udovica i roditelja poginulih branitelja, braniteljske udruge HVIDRA Dugo Selo i Hrvatski vitezovi 1991, izaslanstvo SDP i Građanske inicijative Drugo Selo.

 

Gradonačelnik Nenad Panian pri tome je rekao da je Dan državnosti potvrda hrvatskog sna o svojoj državi, sna kojeg su mnogi platili svojim životom, stoga se njihove žrtve treba s ponosom sjetiti svake godine i zahvaliti ima na slobodi koju imamo.

Predsjednik Gradskog vijeća jučer je na jednici pozvao vijećnike da polože vijence i odaju počast poginulima sutra u 10 sati. Iz stranke rada i solidarnosti  MB 365 također su najavili da će počast poginulim braniteljima odati u subotu.

Brckovljani

Sutra će vijence kod spomenika poginulim braniteljima položiti i predstavnici općine i braniteljskih udruga u  Brckovljanima, a isto tako i u općini Rugvica na groblju u Jalševcu Nartskom, gdje će počast poginulima održati oko 9.30 kada u Jalševac stigne autobus Zabavnog radija s limenom glazbom KUD-a Preporod.

Čestitka Zabavnog radija za Dan državnosti

Naime naš radio sutra organizira OTVORENI AUTOBUS ZABAVNOG RADIJA s kojeg će limena glazba KUD-a Preporod svirati budnice. Krećemo u 7.30 od vure u centru grada i zatim Kolodvorskom i Sajmišnom te Zorićevom krenuti prema Božjakovini i preko Brckovljana i Gračeca vratiti se u Dugo Selo. Gradskim ulicama, preko Osječke i Rugvičke krećemo prema Rugvici.

Zaustavljamo se nakratko u Jalševcu Nartskom pri polaganju vijenaca na spomenik braniteljima oko 9.15 a zatim preko Sopi i Hruščice ulicom Ljudevita Posavskog dolazimo u centar Sesveta i zatim se Bjelovarskom i Dugoselskom vraćamo do vure u Dugom Selu negdje oko 10.30.

Ova vožnja s budnicom naša je čestitka za Dan državnosti koju smo organizirali uz pomoć i podršku grada Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist