Saša Novak – Uspomene Blijede

Piše: - 29.05.2020.

Sjedeći kući, slušajući uvijek iznova koliko je važno biti poslušan upozorenjima o zaštiti i higijeni, neminovno se nameće jedno pitanje: koliko će se promijeniti naš život nakon pandemije? Koliko će se promijeniti svijet? Da li je Korona samo jako ubrzala proces koji je već ionako započeo mnogo ranije?

O samom nastanku pjesme Saša izjavljuje: „državna kontrola, umjetna inteligencija, radikalna kretanja, sve su to teme koje su mi prolazile kroz glavu prilikom snimanja pjesme „Uspomene blijede“. Muzički izraz dobio je na snazi kroz izvrstan video uradak mog dobrog prijatelja Venka Burčula, produbljujući još više težnju ka odgovoru na pitanje: Kako će izgledati svijet sutra, kakva budućnost očekuje generacije iza nas“?

Neuobičajeni muzički izraz, koji je po riječima Saše simbioza Lady Gaga i Rammsteina, zapravo ima svoj logični slijed u albumu „Srebrne svinje“ grupe Psihomodo pop iz davne 1993. godine. Album koji je po mišljenju kritike i najvjernijih poklonika grupe njihovo najbolje i najzrelije ostvarenje produkcijski je oblikovao upravo Saša.

Očigledno okretanje kompleksnijim aranžmanskim zahvatima, ne zapostavljajući pritom dobru radio prezentaciju, osnovne su karakteristike pjesme. Moderna produkcija i izuzetno jaka poruka upakirane u 3 minute garancija su velike slušanosti na radio valovima, a izuzetan video uradak garantira i gledanost na svim medijima.

Podijelite

Current track

Title

Artist