*

Danas smo s veseljem ugostili krasne ljude iz Limena glazbe KUD-a Preporod na našem otvorenom autobusu i uz Dan državnosti održali koncert u pokretu. Bilo je stvarno dojmljivo, nezaboravno i svi se nadaju da će se ponoviti
Dio atmosfere vidjeli ste na snimkama napravljenim onako iz ruke s Krešinog mobitela, dio fotografija koje je snimio naš dragi prijatelj Igor Đuran ( Portal 01) donosimo u galeriji uz ovaj tekst pogledajte na portalu njegovo viđenje našeg autobusa i puno više fotki , i Dugoselske kronike .Krenuli smo prema planu od vure, prepušteni rukama Zdenka – ZET-ova šofera koji je vješto plovio ulicama Dugog Sela, Brckovljana, Rugvice te na povratku kroz Sesvete.
Ispratio nas je Nikola Tominac, zamjenik gradonačelnika Dugog Sela, putem smo se u izravnim javljanjima u programu  ( Borivoj Zimonja – Jelena Ucović ) sjetili 21 poginulog branitelja s dugoselskog područja, prošli smo pored svih spomen obilježja podignutih njima u čast, u Jalševcu Nartskom i sami sudjelovali u polaganju vijenaca na tamošnji spomenik. Ovdje nas je pozdravio i zahvalio na dolasku načelnik Mato Čičak i pozvao na doručak, ali morali smo zahvaliti i krenuti dalje, no nismo ostali gladni jer su Tadija Barbarić i Niko Dedić iz kombija koji išao ispred busa, iznijeli pripremljene plate, servirane baš u pravom trenutku.
Mnoge smo iznenadili, našim dolaskom u Sesvete, jer već su bile pune terase usputnih kafića, pa su nam radosno mahnuli. I baš kako je bilo planirano točno u 10.30 vratili smo se na početnu točku pod dugoselsku vuru, prepuni dojmova i uspomena.
Hvala svima, posebno Gradu Dugo Selo, općinama Rugvica i Brckovljani koji su podržali našu inicijativu i pomogli u realizaciji projekta.

 

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist