Božinović: Nije bilo lako donositi odluke

Piše: - 12.06.2020.

Gostujući u „Patroli“ Zabavnog radija koju smo emitirali iz Rugvice potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao nam je da rezultati u susjednim zemljama, BiH i Srbiji, najbolje pokazuju našim građanima koliko i dalje treba biti oprezan i primjenjivati sve preporučene mjere zaštite od COVID-a19.

Priznao je da mu je bilo najteže priopćiti  odluke o zatvaranju Hrvatske, trgovina, zadržavanja na javnim površinama i određivati sudbinu svakog pojedinca i države u cjelini.  To su trenuci koje će pamtiti cijeli život. S druge strane, danas, kad vidimo koliko su te mjere pomogle da nemamo tako veliki broj oboljelih, ipak je svima jasno da su te odluke bile dobre. Stožer je stalno pred sobom imao tragične slike iz Italije, mrtve koji se nemaju gdje pokopati, ali jednostavno nismo imali mjesta ni vremena za strah.

Preporučio je da oni koji mogu, svakako odu na odmor, radi psihičke relaksacije, nakon svega što smo prošli. Osudio je uznemirujuće poruke upućene prema Srbima, od strane , navodno navijačke skupine u Zagrebu i obećao da će policija pronaći počinitelje, osvrnuo se i na optužbe da policija postupa nasilno prema migrantima i  oštro ih demantirao, ali uz naglasak da je u  čuvanja duge granice koju imamo jedno od prioritetnih zadaća policije.

Ministar Božinović otkrio je da voli rock glazbu iz osamdesetih ( posebno je pohvalio zadnji singl The Rolling Stonesa Living In A Ghost Town)), gledati krimiće na malim ekranima ali da, nažalost slobodnog vremena nema, a kad ga nađe nastoji ga provesti s unučicom. Zadnji koncert kojeg je gledao u Zagrebu  bio je Rod Stewart, a veseli se najavljenom koncertu Celine Dion.

Na pitanje o predstojećim izborima rekao je da je ova Vlada s Plenkovićem na čelu znala povlačiti prave poteze u kriznim trenucima i da će to znati i u buduće. HDZ ima kvalitetan program kojim će se vratiti gospodarska stabilnost, osigurati rast plaća i mirovina, najavio je reformu javne uprave na način da ide u korist građana i daljnju digitalizaciju. No važno je osigurati kontinuitet radaGrađani će zapravo odlučiti, tko će voditi Hrvatsku Plenković ili Bernardić koji po njemu nije dorastao takom izazovu.

U razgovoru je sudjelovao i načelnik općine Rugvica i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije koji je prepričao zadaće lokalnih stožera u vrijeme borbe s COVID-om, opisao komunikaciju s Nacionalnim stožerom CZ, podsjetio da je u Rugvici Centar za azilante (Ježevo) za koji mnogi ni ne znaju, što najbolje govori koliko je dobro organiziran. Pohvalio je suradnju s lokalnom Policijskom postajom i naglasio da je čak i u vrijeme najveće krize bilo upita gospodarstvenika za ulaganja u njihove poduzetničke zone.

Video i audio zapis razgovora nalazi se na FB stranici Zabavnog radija.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist