Prijave za pomoć u sanaciji zgrada do 31. listopada

Piše: - 12.06.2020.

Građani kojima su zgrade stradale u potresu, a morali su izvesti radove hitne sanacije, mogu se prijaviti za novčanu pomoć osiguranu iz državnog proračuna do 31. listopada, a za pitanja je otvorena i posebna telefonska linija, izvijestilo je Ministarstvo graditeljstva. Radi pojednostavljenja procesa prijave, smanjenja papira, nepotrebnog čekanja u redovima te lakše obrade samih zahtjeva, prijave se zaprimaju digitalno i to putem e – Hitni popravak zgrada oštećenih u potresu sustava e – Građani. Svi oni koji se ne mogu prijaviti digitalno, svoj zahtjev mogu predati osobno, svakim radnim danom od 9 do 14 sati na lokaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Zagrebu, Vinogradska cesta 25.

Radi se o pomoći do 20 000 kuna za svaku samostalnu jedinicu u zgradi, a spomenuti iznos namijenjen je za pomoć za hitne sanacije dimnjaka, zabatnog zida, dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja ili pridržanja opasnih dijelova zgrade koji mogu ugroziti život ili zdravlje ljudi.

Na internetskim stranicama Ministarstva objavljena je uputa za prijavu, a otvorena je i posebna telefonska linija 01/ 3782 117 na koju se građani mogu obratiti svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Podijelite

Current track

Title

Artist