Maske u javnom prijevozu i samoizolacija za osobe iz 4 zemlje

Piše: - 24.06.2020.

U Hrvatskoj su 22 nove pozitivne osobe na koronavirus. Ukupno ih je tako 2388, rečeno je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Osam je oboljelih manje nego jučer. U Gradu Zagrebu je 11 novooboljelih osoba, u Osječko – baranjskoj četiri, Istarskoj dvoje te po jedna u Zagrebačkoj, Krapinsko – zagorskoj, Vukovarsko – srijemskoj, Zadarskoj i Primorsko – goranskoj županiji. Ukupno je testirano 73 738 uzoraka, samo u 24 sata njih 645. Na bolničkom liječenju nalazi se 18 osoba, na respiratoru nema bolesnika. Ukupan je broj preminulih i dalje 107. Iz bolnice su otpuštena tri pacijenta, a u ovom trenutku aktivno je 139 slučajeva”, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će danas biti donesena odluka o posebnom režimu ulaska za osobe iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te će osobe morati u samoizolaciju u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru od dana ulaska pa sljedećih 14 dana. Obveza samoizolacije ne primjenjuje se na one koji tranzitiraju, dodaje Božinović.

Kao drugu važnu odluku istaknuo je obvezno nošenje maski u javnom prijevozu. Maske moraju nositi i putnici i vozači. Oni putnici koji ne budu imali masku, neće se moći koristiti javnim prijevozom. Obje odluke stupaju na snagu u ponoć.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist