LJETO U MSU U KULMINACIJI!

Piše: - 09.07.2020.

LJETO U MSU već je šest godina prepoznato kao najkvalitetnije i najpopularnije multimedijsko ljetno događanje ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, već po ocjeni kritičara i u ovom dijelu Europe te po ocjeni struke, medija i publike predstavlja jedan od najboljih kulturnih i multimedijskih festivala koji je do sada posjetilo preko 35 tisuća posjetitelja.

Jedinstveni multimedijalni program već sedmo ljeto za redom tradicionalno subotama donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja po načelu čak „4 u 1“: glazba, film, izložbe i performansi! Dakle, za cijenu jedne karte čak četiri umjetnička događaja!

Ove godina najposebniju ljetnu pozornicu u gradu pohode vrhunski izvođači regije. Sezonu su 27. 6. otvorili LADO Electro, a nakon njih, nastupila je jedna od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni – Tamara Obrovac 4.7. uz vrhunskog jazz pijanista Matiju Dedića i genijalnog bubnjara Krunu Levačića. Frontmen jednog od naših najpopularnijih bendova, Hladnog piva i jedan od najznačajnih autora regije, Mile Kekin nastupa ove subote 11.7., a sezonu će MSU 18.7. zaokružiti koncertom najboljeg repera i hip-hop tekstopisca regije – Ede Maajke.

Kroz spoj glazbe, filma, te vizualne i izvedbene umjetnosti program Ljeto u MSU nastoji se približiti pojmu Gesamtkunstwerka, potpunog umjetničkog doživljaja koji proizlazi iz suradnje različitih formi umjetnosti, a koji će omogućiti približavanje suvremene umjetnosti i kulture što široj publici.

U sklopu Ljeta u MSU, po cijeni jedne ulaznice, ove godine moći ćete posjetiti i izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“, veliku multimedijsku izložbu posvećenu slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine.

Već tradicionalno, nova sezona Ljeta u MSU uključivat će projekcije najboljih dokumentarnih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis.

Sav prihod od ovog koncerta ide u humanitarne svrhe za pomoć umjetnicima čiji su stanovi i kuće stradali u nedavnom potresu u Zagrebu.

Podijelite
OZNAČENO KAO:

Current track

Title

Artist