Tamburaški orkestar HRT-a otvara program Ljetne pozornice Bundek

Piše: - 09.07.2020.

Tamburaški orkestar HRT-a i  Kvartet Gubec večeras otvaraju program Ljetne pozornice Bundek koji će trajati sve do 16. srpnja 2020.

U sklopu ovogodišnjeg programa očekuju nas izvedbe brojnih glazbeno-scenskih djela –  devet biranih koncerata poziv su svima na glazbeno osvježenje uz jezero i uživanje u prekrasnoj glazbi.

Sutra, 10.7. na Ljetnu pozornicu Bundek stiže Zagrebačka filharmonija s programom najvećih hitova klasične glazbe – na koncertu posvećenom Nikoli Tesli.

Miljenici publike na Bundeku već niz godina su i umjetnici okupljeni u komorno opernom kazalištu Opera b.b. U njihovim izvedbama uživat ćemo dvije večeri – 11. i 13. srpnja, pod vodstvom maestra Darijana Ivezića te izvode program popularnih operetnih brojeva od Grofice Marice, preko Šišmiša do Vesele udovice.

Nedjelja 12.7. rezervirana je za III. susret puhačkih orkestara u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a.

Na programu 14. srpnja je koncert glazbenika okupljenih u projekt SoulBeat. Riječ je o programu u kojem se isprepleću ritam i moćan soul vokal Ivane Galić.

Dva koncerta održat će se na Ljetnoj pozornici Bundek 15. srpnja. Prvi na rasporedu u 20 sati je koncert Ethno Croatia, dok će u 21 sat koncert održati Salsa band Filosofia. Na kraju glazbenih druženja na jezeru Bundek koncert će održati i mladi glazbenici okupljeni u projekt GRAZ-ZAGREB CONNECTION. Program se sastoji od originalnih skladbi članova benda te njima najdražih kompozicija vrsnih svjetskih Jazz glazbenika.

Koncerti počinju u 21:00 sati.

Ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen.

LJETNA POZORNICA BUNDEK
PROGRAM

ČETVRTAK 9.7.
21:00 – TAMBURAŠKI ORKESTRA HRT-A I KVARTET GUBEC
Dirigent: SINIŠA LEOPOLD

PETAK 10.7.
21:00 – ZAGREBAČKA FILHARMONIJA – KONCERT POSVEĆEN NIKOLI TESLI
Dirigent: Miran Vaupotić

SUBOTA 11.7.
21:00 – OPERETNA VEČER
OPERA b.b. Zagreb
Dirigent: DARIJAN IVEZIĆ

NEDJELJA 12.7.
21:00 – III SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA
ORGANIZATOR: Zagrebački orkestar ZET-a

PONEDJELJAK 13.7.
21:00 – Franz Lehár: VESELA UDOVICA, opereta
OPERA b.b. Zagreb
Dirigent: DARIJAN IVEZIĆ

UTORKA 14.7.
21:00 – SOULBEAT

SRIJEDA 15.7.
20:00 – ETHNO CROATIA

21:00 – SALSA BAND FILOSOFIA

ČETVRTAK 16.7.
21.00 – GRAZ-ZAGREB CONNECTION – Večer jazza

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist