KORONA – NAJVEĆA POSVUDUŠA

Piše: - 14.07.2020.

‘Šta da se radi nedjeljom, šta da se radi uvečer?’ upitao se Hrvoje Hegedušić davne 1966. godine. Pet desetljeća nakon toga, osobito nakon posljednjih nekoliko turistički senzacionalnih godina u Zagrebu, malo smo se razmazili pa je svaki dan postao nedjelja i pitamo se – Što da se radi, kamo otići? Korona je ovih dana najveća posvuduša, ona se svugdje sama pozvala, ali stara gradska pristojnost ipak ju uspijeva staviti na otmjeni ‘ignore’ pa se može, kad se hoće, ići na zanimljiva mjesta i radnim danom i nedjeljom.

Projekt Art park u svom petom izdanju pripremio je niz programa na zagrebačkom Ribnjaku, od projekcija filmova do predstava i kvizova, a ovotjedne će obilježiti teme zaštite okoliša i životinja.
Za večeras je najavljen interaktivni likovno-kazališni događaj centra KNAP “Bit će kako vi kažete”, u petak će se održati prvi Pipi pool party, kada će se livada Art parka pretvoriti u plažu na kojoj će Leo Hekman a.k.a D-Gree puštati glazbu, u subotu koncert dua Cura i dečko, dok će tjedan završiti kvizom opće kulture.

U suradnji sa Zelenom akcijom 15. srpnja obilježit će se “Srpanj bez plastike”, kroz aktivnosti u tri slijeda – Radionicu kreativnog razmišljanja i izrade predmeta od iskorištene jednokratne plastike, performans “Plastična večera” i projekciju filma “Story of plastic”.

Pomoć životinjama u fokusu je događanja Pasje Poopodne, zakazanog za 16. srpnja, u okviru kojega će projekti Pasica kasica, DasPas i Rokove borovnice “ujedinjeni u organizaciji prvog pravog tuluma za peseke omogućit će nezaboravno popodne za prave njuške”.

Uz “pomno biranu glazbu za pasje uši”, bit će tu sladoleda od borovnica, prvi pasji photo-wall te bazen u kojem će se psi moći rashladiti. Novac od kupnje ilustracija Pasice kasice te DasPas proizvoda donirat će se najpotrebitijim azilima diljem Hrvatske, najavljeno je.

Multidisciplinarni umjetnički projekt Crystal Clean upozorava na održivost i urbano kompostiranje, pa će od 16. do 19. srpnja u Art parku svi moći zbrinuti svoje otpatke od voća i povrća u starom vojnom sanduku prenamijenjenom za kompostiranje.

Na krošnjama drveća su reciklirane skulpture Ive Gašparića i Borisa Bare koje do izražaja dolaze tijekom ljetnih večeri u Art parku kada poprimaju obrise planeta.

Iako se projekti iz dana u dan i otkazuju pa tako nećemo slušati Edu Maajku ovog vikenda u MSU; uz mjere opreza i umjeren optimizam, nadamo se da će se većina najavljenoga realizirati i da ćemo se vratiti lijepom ljetnom običaju posvudarenja u sigurnom i zdravom Zagrebu.

Podijelite

Current track

Title

Artist