Odlična vijest za dugoselske osnovnoškolce

Piše: - 14.07.2020.

Grad Dugo Selo osigurao sredstva za nabavu radnih bilježnica i ostalih nastavnih pomagala za dugoselske osnovnoškolce.

Gradonačelnik Nenad Panian je  Odlukom o preraspodjeli Proračuna grada Dugog Sela  osigurao sredstva za nabavu radnih bilježnica i ostalih nastavnih pomagala  za sve dugoselske osnovnoškolce.

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.
Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.
Zagrebačka županija nije ove godine osigurala sredstva  za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.), stoga je Grad Dugo Selo sve navedeno osigurao u Proračunu Grada.

gradonačelnik Nenad Panian o početku školske godine

S obzirom da je Dugo Selo, Grad mladih, činimo sve kako bismo roditeljima  financijski olakšali početak nove školske godine, a svakog dugoselskog osnovnoškolca će  u klupama dočekati sve potrebno  za početak nove školske godine, za koju se nadamo da će biti bez štrajkova, potresa i korone.

Podijelite

Current track

Title

Artist