Svečano otvorena novouređena zgrada Glazbene škole Dugo Selo

Piše: - 14.07.2020.

Svečano je danas bilo u Dugom Selu. Otvorena je novoobnovljena zgrada Glazbene škole nakon gotovo godinu dana radova. Škola djeluje već više od desetljeća, a 280 učenika osnovne i srednje glazbene škole napokon ima adekvatne i moderne uvjete za svoje glazbeno obrazovanje. Ravnatelj Dario Cebić nije skrivao zadovoljstvo.

“Uređenje bivšeg doma HV – a čekalo se godinama, sada je sređena skoro cijela škola, a u koncertnoj dvorani do sada nismo imali grijanja, djeca su se praktički smrzavala. Uvedeno je jednim dijelom podno, dijelom klasično grijanje, obnovljeni su WC – i, učionice, stolarija, fasada i krov”, kaže ravnatelj Cebić.

Smrzavanja u dvorani sigurno više neće biti, imamo jedan puno ugodniji prostor i ljepšu radnu atmosferu, složio se i Martin Žućko, učenik 3. razreda srednje Glazbene škole.

Uređen je i okoliš s terasom, amfiteatrom, klupicama oko škole i rasvjetom. Ulazna prostorija pretvorena je u Muzej starih instrumenata, dodao je ravnatelj Cebić.

Uz sve mjere zaštite, svečanost otvorenja popraćena je glazbenim programom u izvedbi Tamburaškog orkestra Glazbene škole, a događaju su prisustvovali gradonačelnik Nenad Panian, sa zamjenicima, predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, brojni djelatnici gradske uprave te gradski vijećnici. Događaju je nazočilo i dvoje budućih saborskih zastupnika Dalija Orešković i Dario Zurovec.

Projekt energetske obnove Glazbene škole, uređenja interijera i okoliša sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u iznosu od 50 posto i jedan je od najvećih projekata u ovoj godini, kazao je gradonačelnik Nenad Panian. Ukupna je vrijednost radova oko 5 milijuna kuna.

Svojim iznimnim uspjesima i radom Glazbena škola ovo je sasvim sigurno zaslužila, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

Podijelite

Current track

Title

Artist