Do 50 tisuća kuna za obnovu nekretnina oštećenih u potresu

Piše: - 20.07.2020.

Grad Zagreb objavio je javni poziv za dodjelu novčane pomoći u obnovi nekretnina oštećenih u potresu, na koji se Zagrepčani mogu javiti do 15. rujna i konkurirati za dodjelu pomoći do 50.000 kuna ili kod banaka na subvenciju kamate od dva posto na procijenjenu štetu, do 1. rujna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane čiji su objekti u potresu oštećeni preko 30 posto da se jave, dok je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić istaknula da Zagreb novčanu pomoć dodjeljuje iz svog proračuna. Za tu namjenu trenutno na raspolaganju imaju 15 milijuna kuna, ali se nadaju da će kroz preraspodijele što više novca usmjeri u tu svrhu.

Novčana pomoć dodjeljivat će se građanima do iznosa od 50.000,00 kuna uz uvjet da:

• vlasnik nekretnine ima prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine za koju traži dodjelu pomoći;
• vlasnik nekretnine, njegov bračni ili izvanbračni drug te druga osoba koja je po posebnim propisima izjednačena s bračnim drugom, u vlasništvu nemaju drugu nekretninu na području Grada Zagreba;
• se radi o oštećenju iznad 30% vrijednosti nekretnine;
• je šteta prijavljena u Registar šteta.

Kod bodovanja će se voditi računa o dohodovnom i imovinskom cenzusu te o broju članova obitelji, tako da se prioriteti stavljaju na one koji su u većoj potrebi.

Zahtjevi se podnose Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša najkasnije do 15. rujna 2020.

Zahtjev za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba može se preuzeti na internetskoj stranici Grada Zagreba i u svim pisarnicama Gradske uprave.

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist