ZAVRŠENI RADOVI U BRESTOVEČKOJ

Piše: - 24.08.2020.

Nakon šestomjesečne rekonstrukcije, Brestovečka cesta u GČ Sesvete danas je i službeno puštena u promet, čemu je nazočio gradonačelnik Milan Bandić.

Brestovečka cesta rekonstruirana je u ukupnoj dužini od 1 800 metara. Radovima je obuhvaćena i sanacija nogostupa u dužini od 3 400 metara. Vrijednost izvedenih radova je oko 10 milijuna kuna, a rekonstrukcijom je obuhvaćena izrada nogostupa, kolnika prometnice, uzdignutih ploha (usporivača), vertikalne i horizontalne signalizacije, rekao je voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Dragan Perić.

Gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima, istaknuvši kako radovi na obnovi i rekonstrukciji prometnica u Sesvetama ovime ne završavaju jer se krajem veljače i početkom ožujka očekuje početak radova na produljenju Branimirove ulice, što je izniman projekt za grad Zagreb.

Predsjednik Mjesnog odbora Staro Brestje Stjepan Horvat podijelio je zadovoljstvo svojih sumještana obavljenim radovima, koji su Brestovečku pretvorili u, kako kaže, urbanu, kvalitetnu i lijepu prometnicu, zahvalivši Zagrebačkim cestama na profesionalno obavljenom poslu i gradonačelniku Bandiću na aktivnostima koje su prethodile okončanju ovog projekta.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić kaže da je to sada jedna od najljepših ulica u Sesvetama a obnova znači puno, ne samo za mještane Brestja nego i cijelih Sesveta, jer mnogi ovu prometnicu koriste kao alternativni pravac prema Zagrebu u vrijeme prometnih gužvi.

Nakon obilaska Brestovečke najavljeno je još malo peglanja okolne hortikulture te uređenje Krizmanićeve u dužini od 350 metara, što će se obaviti dok je mehanizacija na terenu.

Podijelite

Current track

Title

Artist