Terry Fox Run u virtualnom izdanju

Piše: - 09.09.2020.

Humanitarna trka Terry Fox Run ove se godine zbog pandemije koronavirusa neće održati, no organizatori su pozivali građane da se odazovu humanitarnoj akciji prodaje majica te da obilježe Maraton nade objavljujući fotografije i videozapise na društvenim mrežama.

Ove godine obilježava se 40. godišnjica Maratona nade, kojeg je 1980. godine zapčeo mladi kanađanin Terry Fox. Oboljevši od raka, izgubio je nogu te je krenuo u trku s umjetnom nogom po Kanadi.

“Zaklada Terry Fox, zajedno sa svim organizatorima, donijela je tešku odluku da se trke u 2020. godini neće održati, barem ne na način na koji je u posljednjih 39 godina obilježavan Terryjev Maraton nade. Iako se ne možemo okupiti zajedno, humanitarnu akciju možemo nastaviti uz moto Jedan dan. Na tvoj način – jer Terryjev san o svijetu bez raka živi u srcu svakog volontera, donatora i sudionik”, izjavila je glasnogovornica akcije Illeana Cesarec.

Ovogodišnja humanitarna akcija podrazumijeva mogućnost donacije kupnjom Terry Fox Run majice ili novčanom donacijom, a organizatori su pozvali građane da se fotografiraju ili snime kratki video kako su na svoj način, jedan dan od 12. do 30. rujna obilježili Maraton nade te isto objave uz #TFRCroatia #jedandannatvojnacin.

Humanitarna akcija započinje 12. rujna, prodajom majica s Terry Fox vizualom u Bogovićevoj ulici u Zagrebu od 10 do 14 sati, a majice će se moći kupovati do 30. rujna putem Facebook stranice www.facebook.com/TFRCroatia.

Također, donacije su moguće sve do 30. studenoga uplatom na račun ili putem KEKS pay aplikacije, navode organizatori i dodaju da su prikupljena sredstva namijenjena Institutu Ruđer Bošković za daljnja znanstvena istraživanja raka.

 

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist