Proboj korone u školu Brckovljani

Piše: - 11.09.2020.

Od jučer do danas u Hrvatskoj je zabilježeno 190 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.
U Zagrebačkoj županiji oboljelo je 11 osoba ( po 2 u Velikoj Gorici,Dugom Selu, Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelini, a po 1 u Jastrebarskom i Općinama Stupnik i Brckovljani).
Ravnatelj Osnovne škole Stjepana Radića u Brckovljanima Jure Mišković potvrdio je u telefonskom razgovoru za Zabavni radio da je pozitivna jedan učenik škole, te da je cijeli razred u izolaciji.


Informaciju  da jedan učenika-ca naše škole pozitivan na  koronavirus dobili smo jučer od epidemiologa . Kroz razgovor smo utvrdili sve epidemiološke uvjete koje  kao škola moramo  ispoštivati, nakon čega smo nazvali sve roditelje i upoznali ih da cijeli razred mora u izolaciju gdje ostaju do 22. rujna, a već od danas za njih je organizirana on – line nastava”

Ravnatelj Mišković ističe da su od početka bili pripravni za ovakve slučajeve. Danas će se održati i razredno vijeće na kojem će svi nastavnici dobiti sve potrebne upute.

“Nije bilo nekih kontakata, jer se pridržavamo svih epidemioloških uvjeta koje smo dobili, učenici, nastavnici i tehničko osoblje nosi maske, mjeri se temperature svima koji dolaze u školu, nema kontakata među učenicima, bar dok su u školi, a s epidemiolozima su u stalnom kontaktu od početka nastavne godine.”

Mišković je dodao da sva druga djeca trebaju ići redovno na nastavu, a roditelji  koji imaju više djece učenika, od kojih je jedno u razredu koje mora u izolaciju, danas mogu djecu ostaviti kod kuća jer slijedi vikend, ali ponedjeljka moraju ponovo u školu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist