Počeo Europski tjedan mobilnosti

Piše: - 16.09.2020.

Pod sloganom “Mobilnost s nultim emisijama za sve” počelo je obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti. S ciljem poticanja velikih i malih europskih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava, kao i poticanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilima, Tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Grad Zagreb, koji je 2012. godine osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu Mobility Award, ove je godine pripremio više od 60 aktivnosti diljem grada, a vrhunac manifestacije je 22. rujna na Dan bez automobila, kada će dio grada biti namijenjen isključivo pješacima, biciklistima i sredstvima javnog prijevoza.

Ovogodišnji, 19. po redu Europski tjedan mobilnosti najavile se u Gradskoj upravi zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, a potpisom Povelje o pristupanju i službeno je započeo Europski tjedan mobilnosti u Zagrebu.

U programu će sudjelovati i zagrebačka policija te Zagrebparking koji će svakodnevno provoditi akcije pojačane kontrole korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist