Novi uspjesi Glazbene škole i profesora Cebića

Piše: - 17.09.2020.

Skladbe profesora Cebića postale su gotovo standardni dio programa poznatih svjetskih orkrstara i glazbenih događanja.

Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo na nedavno održanom Europskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj osvojio je srebrnu medalju i nagradu ,,Srebrni Orpheus“,

 

Na istom prvenstvu, u kategoriji kompozicije, profesor Dario Cebić osvojio je 1. mjesto a  dobioje  jednu počasnu titulu Europske i Svjetske folklorne asocijacije.
Uskoro će i profesor Cebić i Tamburaški orkestar sudjelovati na Svjetskom foklornom prvenstvu.

“Natjecanje je ove godine organizirano on-line, ali koliko sam vido broj sudionika je izuzetno velik, prijavljeno je gotovo 100 grupa i solista. Rezultate očekujemo kroz nekih dva tjedna.”

Od profesora Cebića saznali smo i da se priprema praizvedba njegove skladbe Requiem for Zagreb u Dallasu , a izvođenje je najavio i Norveški nacionalni orkestar.

“Pripreme u Dallasu su daleko odmakle, probe već traju. Izvođenje priprema jedan od najznačajnijih svjetskih orkestara flauta ,,Greater Dallas Youth Orchestra“ (GDYO) iz Dallasa (USA). Iz Norveške sam dobio tek najavu da će Requiem for Zagreb izvesti Norveški nacionalni orkestar”.

Dario Cebić spominje i već uobičajene sudjelovanje u velikim projektima na univerzitetima u Grazu i Beču gdje će već početkom listopada izvoditi njegove skladbe.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist