MARIJA JELOVEČKI IZBACILA PRVI SINGL „JOŠ OVU NOĆ“ !

Piše: - 18.09.2020.

Pjevačica Marija Jelovečki prvim singlom „Još ovu noć“ radi prve profesionalne glazbene korake, a pred njom je i uzbudljiva glazbena budućnost!

Mlada 18- godišnja glazbena nada, koja se plesom i glumom bavi od malih nogu a može se pohvaliti i završenom glazbenom školom gdje je usavršila sviranje violine, ima velike ambicije za svijet glazbe u koji je ušla u suradnji s Markom i Nevenom Vukes.

Pjevačke vještine brusila je kod najstrožih mentorica, Ivane Husar i Martine Tomčić, koje za svoju učenicu imaju samo riječi pohvale: „Marija Jelovečki dugogodišnja je polaznica pjevačkih i mjuzikl programa Husar&Tomčić škole pjevanja.

Ističe se kao predana i marljiva pjevačica specifične boje glasa i glazbenog senzibiliteta. Ponosne smo i sretne što će upravo Marijin vokal biti dio hrvatske urbane glazbene scene.“

Da je poznanstvo s bračnim parom Vukes sudbonosno, jasno dokazuje urbana pop pjesma „Još ovu noć“ u izdanju Croatia Recordsa, za koju Marko potpisuje glazbu a Nevena je zaslužna za tekst i režiju spota.

Marija o suradnji:

 „Početkom ove godine osjetila sam kako je došao trenutak da se glazbeno izrazim i svoje osjećaje podijelim sa drugima. U svemu tome dobila  sam potporu svoje obitelji, a onda je za vrijeme karantene uslijedilo spontano poznanstvo s pjevačem Markom i Nevenom Vukes.

Pjesma je posvećena mojoj generaciji sa snažnom porukom koja se ističe u refrenu i kaže ‘Nemoj prestati da sijaš, u tom mraku u kom bivaš, sve će proć, još ovu noć’. 

Kroz mnogobrojna pitanja i dileme se probija svijet oko mene, a vrlo često gledam i sebe i druge kako lako zalutamo i sami sebe odvučemo u mrak… a čvrsto vjerujem da svjetlo postoji. Upravo to svjetlo se nalazi u pjesmi ‘Još ovu noć’.“

bračni par Vukes o suradnji:

Da  znaju da na mladima svijet ostaje, dokazuje i odgovornost koju osjećaju prema Mariji i zajedničkoj suradnji: „Dugo nisam osjetio takav vid odgovornosti zbog povjerenja koje mi je dato kao autoru da uglazbim prvu pjesmu za tako mladog izvođača. Onda sam se prisjetio i svojih početaka koji su bili u njezinim godinama te me prvenstveno interesiralo s čime se to današnji osamnaestogodišnjaci bore.

Dugo smo Nevena i ja razgovarali o svemu tome, i bilo nam je najvažnije da je osjetimo, upoznamo i otkrijemo što je to o čemu ona želi kroz pjesmu govoriti… jer vjerujem da pjevač ne može istinito osjetiti svoju pjesmu ako ju dijelom nije doživio. 

Marijin aktivizam i potreba da se zalaže za tuđa prava i prava slabijih nas je jasno usmjerila ka cilju, i tako nas je ona sama dovela do njezine prve pjesme.“

Upravo je aktivizam ono što Mariju izdvaja među vršnjacima i glazbenim kolegama te kroz zalaganje za prava slabijih, borbu protiv vršnjačkog nasilja i pomaganje potrebitima ova svestrana glazbenica želi da se i glas onih koji su najtiši, najjače čuje…

Što nam Marija sprema, preostaje tek vidjeti, no sasvim smo sigurni da od ovako neobične glazbene nade s puno hobija i vještina možemo očekivati ništa drugo nego glazbenu čaroliju!

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist