29. sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela

Piše: - 24.09.2020.

Na aktualnom satu 29. sjednice Gradskog vijeća vijećnici Siniša Kljajić i Stjepan Štefinovec, pitali su gradonačelnika ujedno i predsjednika Skupštine VIOZŽ Nenada Paniana, ima li kakvih spoznaja o povezanosti ove tvrtke s Uskokovom istragom u vezi  afere Janaf gdje se spominje u kontekstu poslova s Elektrocentrom Petek.

Nenad Panian je odbio komentirati eventualne špekulacije o sastajanju Peteka i direktora Mastena u velikogoričkom restoranu Monami s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem, pojasnio je da  kao predsjednik skupštine VIOZŽ nije vezan za samo obavljanje poslova iz nadležnosti direktora. Najavio je da će se o svemu raspravljati na skupštini, o čemu će izvijestiti i vijećnike. Stjepan Štefinovec bio je nezadovoljan i odgovorom i činjenicom da se direktor tvrtke kojoj je grad vlasnik sa 24% ne odaziva na sjednice Gradskog vijeća.

Željka Remenara i Renatu Jelečki zanimala je dinamika radova na nadvožnjacima preko pruge. Pri tome je Remenar naglasio da su radovi na bukobranu uz prugu na prijelazu u Andrilovec završeni, a time je  prijelaz preko pruge zbog loše vidljivosti, postao nesiguran.

Nažalost grad nema odgovora na to pitanje, rekao je gradonačelnik Panian a dopunio zamjenik Tominac. Ministru Butkoviću upućen je pisani upit, no odgovora nije bilo.

Željka Remenara zanimalo je i do kada DKPC može odlagati komunalni otpad na odlagalištu u Andrilovcu. Ivan Gereci prigovorio je gradonačelniku da nije dobio pisane odgovore na ranije postavljena pitanja, a sada ga je zanimalo stanje s radovima na postavljanju umjetne trave na igralištu NK  na što mu je odgovorio pročelnik Dragičević.

Zorana Pandžića zanimalo je koliko je novozaposlenih u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama, a odgovor će dobiti pismeno, a Božidara Cika,  kvaliteta izvedenog asfaltiranja  u Velikoj i Maloj Ostrni, uz niz pitanja o asfaltiranju niza ulica, odnosno dogradnje  doma DVD-a Ostrna.

Ivana Krišto postavila je pitanje vezano uz korištenje sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika, na što je odgovorio načelnik stožera CZ Nikola Tominac.

Vedranu Dragičević Borovec  pitala je pročelnika Maria Vinka kako napreduju planovi na izgradnji dvorane uz vrtić, a gradonačelnika sprema li se rebalans proračuna s obzirom na potrebe sportskih udruga.

Renata Jelečki nije bila zadovoljna odgovorom Maria Vinka o upitima koje građani upućuju komunalnim službama, a to je argumentirala i brojnim dokazima koji su joj došli od onih koji prate sjednicu putem Zabavnog radija .

Većina u gradskom vijeću na početku sjednice nije prihvatila prijedlog gradonačelnika za dopunu dnevnog reda vezanog uz odluke o obustavi općih akata. Priliku da kaže što je htio s tom točkom dao mu je vijećnik Siniša Kljajić na aktualnom satu. Gradonačelnik Panian prvo nije želio odgovoriti a zatim je ipak rekao  da mu je stigao odgovor iz ministarstava financija prema kojem je bio u pravu kod obustave općih akata gradskog vijeća vezanih za pomoć uz ublažavanje posljedica koronavirusa.

Na redovnom dijelu sjednice vijećnici, sad već po pravilu, nisu prihvatili izvješće o radu gradonačelnika, za prvih 6 mjeseci ( na snimci možete možete vidjeti i trenutak kad je zbog slabosti gradonačelnika sjednica prekinuta na nekoliko minuta), kao ni izvješće o izvršenju proračuna.

Uz dosta rasprave prihvaćeno je izvješće o radu DKPC-a. Nakon što je došlo do nedoumica vezanih uz dva amandmana gradonačelnika, na prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dugog Sela i duže stanke, gradonačelnik je točku povukao s dnevnog reda i najavio za iduću sjednicu, kada se amandmani budu tehnički uskladili s prijedlogom prostornog plana. Nakon toga vijećnici su većinom glasova odbili izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zone Centar naselja Dugo Selo a isto tako i prijedlog odluke o 7. izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja grada.

Galerija slika:

Podijelite

Current track

Title

Artist