U Dugom Selu “pao” diler i dva laboratorija

Piše: - 24.09.2020.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

PU zagrebačka izvijestila je o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u stanu na području Dugog Sela, uređajima za emitiranje svjetlosti, navodnjavanje, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu nakon čega je tako uzgojenu drogu usitnjavao, vagao, prepakiravao i prodavao.

Pretragom stana u kojem je boravio pronađena su dva improvizirana laboratorija za umjetni uzgoj bilja u kojima je bila zasađena 31 stabljika marihuane, 95 grama marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge, uređaj za pakiranje droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

FOTO: PU zagrebačka

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist