Brckovljani se vraćaju doma

Piše: - 25.09.2020.

Povijesna odluka novog općinskog vodstva Brckovljana: što brže preseliti općinske službe  iz Dugog Sela.

Stjepan Vinojčić, jednoglasno je izabran za novog  predsjednika Općinskog vijeća Brckovljana koji je tako naslijedio Tihomira Đurasa nedavno izabranog za načelnika općine.  Izabran je jednoglasno. Zbog nespojivosti funkcija umjesto Marina Žafrana zamjenika načelnika, Žarko Miškulin novi je član općinskog vijeća s liste HDZ-a. Jedno mjesto treba popuniti i HSS, no za sada oni nisu predložili zamjenu.

Stjepan Vinojčić zahvalio se na izboru i izrazio uvjerenje da će kao predsjednik općinskog vijeća raditi u interesu svih stanovnika Brckovljana.

Na današnoj sjednici održanoj u društvenom domu August Cesarec donesena je jedna povijesna odluka. Općina će raspisati natječaj za kupnju prostora u koji bi se iz Dugog Sela preselile stručne službe.

Naravno prostor bi trebao biti adekvatan potrebama, rekao je načelnik općine Tihomir Đuras i dodao da je koronakriza pokazala neodrživost situacije u kojoj su općinske stručne službe smještene izvan područja općine. Posebno se to osjetilo u vrijeme izdavanja propusnica za kretanje izvan područja općine.

Naglasio je da eventualna kupnja prostora nikako ne znači odustajanje od gradnje budućeg društvenog prostora u Brckovljanima već samo ubrzavanje preseljenja, jer će prvi interes općine biti gradnja vrtića, a onda društvenog doma.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist