U Brckovljanima troje u Dugom Selu dvoje zaraženih

Piše: - 24.09.2020.

Od 14. rujna, kad su uvedene dodatne epidemiološke mjere za Zagrebačku županiju pa do danas, u županiji je zabilježeno 104 slučaja zaraze COVIDOM-19. radi se o razdoblju od 11 dana ( za usporedbu 11 dana prije novih mjera bilo je 129 oboljelih). Samo jučer zabilježeno je 17 , a danas još 16 novih slučajeva, iz čega možemo zaključiti da bi se donesene mjere mogle produžiti i nakon dva tjedna koliko vrijede.

Od početka epidemije do danas u Zagrebačkoj županiji oboljelo je 716 osoba, a izliječeno  500 .  Preminulo je 15 osoba. Trenutno je aktivan 201 slučaj.

Od  16 novooboljelih osoba,  troje je iz Brckovljana, a dvoje iz Dugog Sela. Pet novih slučajeva  bilježi Vrbovec, a po jedan Zaprešić, Sveti Ivan Zelina, Ivanić Grad, Pokupsko i Bedenica. Među novozaraženima, 10 su kontakti prethodno oboljelih, dok je za 6 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 104 osobe.

Zbog dva pozitivna učenika i velikog broja učenika i nastavnika u samoizolaciji od jučer se nastava za učenike od 5 do 8 razreda OŠ Krunoslava Kutena u Vrbovcu  održava se daljinu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist