Vlč. Smrkulju nagrada za životno djelo

Piše: - 23.09.2020.

Umjesto uobičajene svečane sjednice uz Dan općine, u Rugvici su danas dodijeljena samo priznanja najboljim učenicima i godišnje nagrade. Na početku svečanosti, uz provođenje svih epidemioloških mjera, nagrađene je pozdravio načelnik općine Mato Čičak i izrazio žaljenje, što zbog epidemije, Dan općine nije obilježen kao što je to običaj uz brojne manifestacije na kojima se predstavljaju udruge iz svih dijelova općine. Uz nadu da će se do iduće godine sve ponovo vratiti na staro, uz pomoć svog zamjenika Nenada Jakšića i predsjednice Općinskog vijeća Ane Munić dodijelio je nagrade i priznanja o kojima je odluku donijelo Općinsko vijeće.

 

Priznanja i novčane nagrade primili su učenici i studenti Monika Sever, Matija Munić, Michaela Lončar, Kristijan Mijić, Ružica Duvnjak, Klara Kuzmec, Iva Vukadin i Petra Bičak. Za iznimne sportske rezultate, osvojenu srebrnu medalju na europskom para-taekwondo prvenstvu nagrađen je Filip Cimaš, dok je nagradu za životno djelo primio velečasni Dragutin Smrkulj, koji je 14 godina vodio župu Uznesenja Blažene djevice Marija u Jalševcu Nartskom.

Vlč. Dragutin Smrkulj  zahvalio je na nagradi, ali i na pomoći općine u obnovi tornja župne crkve u Nartu. Bez pomoći općine to ne bi bilo moguće, zaključio je vlč. Smrkulj.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist