Odlazi Prgomet

Piše: - 28.09.2020.

Drago Prgomet, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Klubu HDZ-a u skupštini poslao je pismenu ostavku s objašnjenjem o razlozima zbog kojih traži razrješenje.Kako je napisao, dužnost predsjednika gradske Skupštine trudio se obnašati maksimalno odgovorno. Prgomet, inače predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata na KBC-u Zagreb u svojem pismu predsjedniku Kluba HDZ- u Gradskoj skupštini ističe:
“U isto vrijeme rad na Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu. Odgovornost i briga prema bolesnicima, obveze vođenja Klinike, pogotovo u ovakvim izvanrednim epidemiološkim uvjetima te sudjelovanje u međunarodnim znanstvenim projektima, onemogućava mi jednako kvalitetno obnašati ove dvije dužnosti.”

Od Kluba zastupnika HDZ-a je zatražio pokretanje postupka njegovog razrješenja s dužnosti predsjednika skupštine i izbor novog predsjednika.

Drugim riječima, Prgomet nije podnio ostavku skupštini, već je dao priliku da  Klub gradskih zastupnika HDZ-a uputiti u proceduru njegovu zamjenu, a dok se to ne učini on je idalje predsjednik Gradske skupštine.

Podijelite

Current track

Title

Artist