Izazovi radijskog programa

Piše: - 06.10.2020.

U Svetom Martinu na Muri danas i sutra o izazovima radijske industrije, u uvjetima Covida-a ali i budućeg kreativnog stvaranja programa, razgovara se na Danima HURIN-a Udruge radijskih nakladnika koja okuplja 121 radijsku postaju u Hrvatskoj. Radijski nakladnici pokrenuli su Dane radija, onda se priključila tv industrija, pa internet i tako su od Dana radija nastali Dani elektroničkih medija. Nakon niza godina radijski nakladnici odlučili su se naći ponovo samostalno, jer su se problemi koje imaju izgubili u kakofoniji tri različita medija. A kako se čulo, ove godine je zbog epidemije COVID-a Vijeće za elektroničke medije odustalo od Dana  elektroničkih medija.

Tako će danas i sutra promišljati samo o izazovima koji pruža radio, kao medij koji već desetljećima informira i zabavlja slušatelje, a to će činiti i u buduće. Već prva panel diskusija  “Dok svira radio, što bi ti radio” pokazala je svu opravdanost odvajanja od ostalih medija.

Uz sve drugo, večeras će biti dodijeljene i nagrade za najbolje radijske emisije, jinglove i akcije u programima lokalnih radio postaja.

Podijelite

Current track

Title

Artist