Kontejneri za Čučerje najbolja humanitarna akcija

Piše: - 06.10.2020.

Večeras su u Sv. Martinu na Muri u sklopu Dana HURIN-a Udruge koja okuplja 121 radijskog nakladnika iz Hrvatske dodijeljene tradicionalne godišnje nagrade za najbolje radijske emisije, novinare i humanitarne akcije.

Upravo u kategoriji akcija, priznanje je osvojio naš  radio za dodjelu dva kontejnera mjesnom odboru Čučerje nakon potresa koji je pogodio Zagreb. Akciju smo organizirali u dva dana tijekom izravnih radijskih javljanja u naš program, a uz pomoć općine Rugvica i Udruženja obrtnika grada  i Obrtničke komore Zagreba.

Nagradu je preuzela direktorica Zabavnog radija Mira Barbarić.

Uz nas, za najbolju akciju nagrađeni su Radio Slavonija za akciju ”Prvi dan škole” i Antena Zadar za akciju ”Darivanje prvašića”.

Radove je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u sastavu Diana Koller, Vanja Margetić i dr. sc. Zdravko Kedžo koji su i ove godine imali težak zadatak odabrati i nagraditi najbolje.

Dobitnici nagrada po kategorijama

Ovogodišnji ”Zlatni mikrofon” dobila je Eva Zadro s Trend radija iz Karlovca  za emisiju ”Gost dana”. ”Srebrni mikrofon” pripao je Suzani Modrušan Krošnjak s Rovinj FM-a za emisiju “Eko zona”, dok se ”Brončanim mikrofonom” okitila Agneza Szabo s Hrvatskog katoličkog radija za emisiju “Vremeplov – hrvatski kutak za povijesni trenutak”.

Tadija Barbarić predaje nagradu

U kategoriji ”Jingle godine” nagrađeni su Petrinjski radio (Penzić koji prati trendove), Radio Slatina (Internet) i Radio Drava (Tvoj top radio). U kategoriji ”Najbolja internet stranica” nagrađeni su  Radio Jaska, Radio Marija i Super radio.

Predsjednik suda dr.sc. Zdravko Kedžo izrazio je zadovoljstvo pristiglim radovima i posebno činjenicom da je usprkos koronakrizi na natječaj pristigao veliki broj prijava. Čestitavši nagrađenima okupljenim je radijskim djelatnicima poručio da ustraju u stvaranju kvalitetnih radijskih sadržaja.

Tradicionalno dodijeljene su i nagrade za obljetnice radijskih postaja. Radio Koprivnica i Petrinjski radio nagrađeni su za 75 godina rada i djelovanja u eteru. Radio Ogulin za 55 godina, a Obiteljski radio Ivanić i Radio Samobor za 50. godina. Radio Qurinus i Radio Bljesak, dobili su priznanje za četvrt stoljeća, Radio Delta, Radio Ragusa, Radio Rab, Radio SVN i Radio Slunj za 15 godina, a Super Radio i City radio za 10 godina rada.

Dobitnici nagrada HURIN-a

Podijelite

Current track

Title

Artist