Dugoselski skladatelj Dario Cebić ponovno oduševljava

Piše: - 07.10.2020.

Na Međunarodnom online Monolit festivalu, “Paints of the Spanish Sun”, najvećem u Španjolskoj, dugoselski skladatelj i glazbeni pedagog Dario Cebić osvojio je prvu nagradu. U konkurenciji više od 80 glazbenika svojom skladbom, Koncertom za klavir u tri stavka, oduševio je žiri. Ovakvo nešto nije pošlo za rukom niti jednom skladatelju iz ovog dijela Europe, kazao nam je autor.

“Moram priznati da sam se jako razveselio toj prvoj nagradi, a na neki način možda i iznenadio, jer je konkurencija bila jako velika. Uvijek je teško kad ideš na takva natjecanja, ima puno kvalitetnih glazbenika i umjetnika sa svih strana svijeta, tako da mislim da je to velik rezultat, posebno što većinom na tim natjecanjima, bar zadnjih desetak natjecanja, nitko iz recimo južne i srednje Europe praktički nije uopće bio u polufinalu, a kamoli u finalu”, ističe Cebić.

O samoj skladbi autor kaže: “Veliko djelo, 3 stavka, mogu reći djelomično impresionističko, ali i suvremeni glazbeni izričaj. Rezultat je stvarno dobar, nadam se da sam na dobar način predstavio naš grad Dugo Selo, a i Hrvatsku”.

Dariju Cebiću Barcelona se ponovno smiješi, i to na ljeto, kada se nada putovanju koje mu je dodijeljeno kao posebna nagrada žirija.

Podijelite

Current track

Title

Artist