Uspješno završena sadnja stabala

Piše: - 24.10.2020.

Završena je velika ekološka akcija sadnje stabala u organizaciji udruge Zelene i plave Sesvete, Zabavnog radija, partnera te gostiju

Iako je akcija sadnje najavljena kao jednodnevna, zbog nepovoljnih epidemioloških i vremenskih razloga, organizatori su odlučili iskoristiti lijepo vrijeme u četvrtak i petak kada je posađena većina stabala, a u subotu smo je dovršili.

Na prostoru oko OŠ Sesvetska Sopnica, uz prostor šetnice pokraj potoka Trnava, te uz veliki zeleni prostor župne crkve sv. Marije Anđeoske, na površini oko 60.000 četvornih metara posađeno je 250 stabala, i to 85 različitih vrsta, a cilj projekta je da jednog dana ovaj prostor zaprimi odlike arboretuma – arboretuma Sv. Franje.

Akciju drugu godinu zaredom organizira Udruga zelene i plave Sesvete, uz pomoć Grada Zagreba i Gradske četvrti Sesvete i drugih partnera, a s ciljem osvješćivanja građana o potrebi zaštite okoliša i važnosti stabala te zaštite postojećih zelenih koridora vezanih uz potoke.

Partneri akcije

Svoj doprinos dala su i djeca, polaznici edukativno interakcijske radionice “Ostvarenje” koja su pod vodstvom Sanele Đurinec Raič oslikavala platnene vrećice.

Hrvatske šume donirale su stabla, Zrinjevac je obavio pripremne radove iskopa rupa, a treba reći i da se akcija odvijala pod nadzorom stručnjaka, biologa, agronoma i krajobraznog arhitekta, te je napravljen projekt sadnje a potom će svako drvo biti upisano u kartu zelenila Grada Zagreba.

Akciju podržali Ministar, EU zastupnik i  Gradonačelnik

Uz naše sugrađane, i male i velike, svojim dolaskom akciju su podržali ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, izaslanik premijera i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i drugi.

Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli akciji, a najveća zahvala ide našim sugrađanima koji su sadili i tako pokazali da postoji svijest o potrebi očuvanja životnog okoliša, te očuvanja flore, a posljedično tome i faune… a na kraju krajeva, svi koji su posadili svoje stablo moći će doći i vidjeti kako napreduje.

Vidimo se na nekoj od idućih akcija!

Kako je bilo u ova tri dana pogledajte u galeriji…

 

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist