U županiji zabrana svih okupljanja sa više od 50 osoba

Piše: - 24.10.2020.

2242 novozaraženih u Hrvatskoj, 798 u Zagrebu,158 u Zagrebačkoj županiji

Padaju novi rekordi u broju oboljelih na svim razinama. U Hrvatskoj je 2242 novih slučajeva i 16 umrlih uz 9745 aktivnih slučajeva, 731 bolesnika u bolnicama i 52 na resporatorima. Novi zagrebački rekord je 798 oboljelih, objavio je Zvonimir Šostar ravnatelj NZ dr. Andrija Štampar.Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 10 sati bilo je 1179 aktivnih slučajeva. U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 158 osoba, najviše u Velikoj Gorici 27 i Zaprešiću 25. U Dugom Selu je 16 novozaraženih, Samoboru 15, Jastrebarskom 11, Sv. Ivanu Zelini 8,  Svetoj Nedelji 7, Vrbovcu 6 i Ivanić-Gradu 2,Ostali oboljeli su  općinama: Bistra 8, Rugvica 7, Dubravica 6, Brckovljani  i  Brdovec po 4, Luka 3, Klinča Sela i Klostar Ivanić po 2 te Pisarovina, Žumberak, Krašić, Križ i Farkaševac po 1.Samoizolacija je propisana učenicima dva razreda osnovne škole na području Dugog Sela  zbog pozitivnog djelatnika i učenika, jednom razredu srednje škole u Dugom Selu zbog pozitivnog učenika te po jednom razredu osnovne škole na području Velike Gorice i Zaprešića zbog pozitivnih učenika.

Županijski stožer traži strože mjere za područje Zagrebačke županije.

S obzirom na epidemiološku situaciju s više od 1000 aktivnih slučajeva, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije predložit će Nacionalnom stožeru donošenje novih nužnih epidemioloških mjera – dogovoreno je na današnjoj sjednici Županijskog stožera. Također, odlučeno je kako će od danas Stožer civilne zaštite Zagrebačke svim organizatorima društvenih okupljanja na području Zagrebačke županije*, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti.

Zaključak o uskraćivanju suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja

dostupan ovdje i stupa na snagu odmah.

Zaključak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

u kojem su pobrojani svi prijedlozi se nalazi ovdje, a Konačnu odluku o mjerama donijet će Nacionalni stožer.

Predložene mjere

Neke od mjera koje Županijski stožer predlaže su: maksimalno 50 osoba na svadbama i pogrebima, 10 osoba na ostalim privatnim svečanostima, obavezno korištenje maski u svim zatvorenim prostorima ukoliko nije moguće održavanje fizičke distance, zabranu posjeta u domovima za starije itd. Također, stanovnicama se preporuča izbjegavanje putovanja van RH, kao i da se posjet grobljima u povodu blagdana Svih svetih organizira kroz više dana.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist