Svi sveti – blagdanska organizacija prijevoza

Piše: - 27.10.2020.

Blagdan Svih svetih tradicionalno obilježavamo posjetima posljednjim počivalištima naših najmilijih. Ove godine ga obilježavamo u posebnim uvjetima globalne epidemije koronavirusa.

Počela je posebna regulacija prometa uz blagdan Svih svetih, posebice uz gradska groblja, a za 30% povećani su kapaciteti u autobusnom prijevozu.

Poseban režim prometa vrijedit će za groblje Mirogoj 31. listopada i 1. studenoga, a za Miroševec i Markovo polje samo 1. studenoga. Na dan Svih svetih, pristup grobljima bit će omogućen samo vozilima ZET-a, taxi vozilima, vozilima za osobe s invaliditetom i vozilima s posebnim dozvolama.

TRAMVAJSKI PROMET

Na blagdan Svih svetih, u nedjelju, 1. studenoga, u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U subotu, 31. listopada tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8.

AUTOBUSNI PROMET

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija na kojima će prijevoz biti besplatan:

  • Kaptol – Mirogoj,
  • Kaptol – Mirogoj – Krematorij,
  • Kvaternikov trg – Srebrnjak,dok će u nedjelju, 1. studenoga u prometu biti i izvanredne linije
  • Dubrava – Miroševec,
  • Dubec – Markovo Polje i
  • Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Besplatne izvanredne linije za Mirogoj i Krematorij su organizirane od 8:00 do 21:00, a za Miroševac i Markovo Polje od 8:00 do 20:00.

Sva će gradska groblja u subotu, 31. listopada i u nedjelju, 1. studenoga biti otvorena do ponoći.

S obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom koronavirusa, donesena su posebna pravila kretanja te niz epidemioloških mjera u zonama groblja, u sredstvima javnog prijevoza i na autobusnim stajalištima izvanrednih linija.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZA POSJETITELJE GROBLJA

Tijekom 31. listopada i 1. studenoga bit će angažirani svi raspoloživi resursi komunalnog i prometnog redarstva.
Vatrogasna zajednica Grada Zagreba je u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima stavila na raspolaganje ekipe s vozilima od subote, 31. listopada do ponedjeljaka, 2. studenoga.
Također, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zagreb će dežurati na Kaptolu te u Dupcu i Dubravi, a građanima će 31. listopada i 1. studenoga od 08:00 do 18:00 sati biti na raspolaganju bude li potrebe te će im dijeliti bočice vode.

Detaljan pregled prometne regulacije možete pronaći na stranicama www.zagreb.hr, ili se o njima možete informirati pozivom na broj 072 500 400. Također, sve aktualnosti glede prijevoza putnika prema gradskim grobljima su dostupne i na www.zet.hr

Podijelite

Current track

Title

Artist