Polaganja vijenaca uoči blagdana Svih Svetih

Piše: - 30.10.2020.

Izaslanstva Grada Dugog Sela, predvođena gradonačelnikom Nenadom Panianom i njegovim zamjenicima Nikolom Tomincem i Jasminkom Kokot Bambić te gradski vijećnici s potpredsjednikom Vijeća Ivanom Šajkovićem, položila su vijence i zapalila svijeće na nekoliko lokacija u gradu povodom predstojećeg blagdana Svih svetih. Uz gradska izaslanstva, počast su na spomen obilježju hrvatskim braniteljima kod Pošte odali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova – načelnik Policijske postaje Dugo Selo Igor Hrečuk, predstavnici Udruge udovica, roditelja i djece poginulih branitelja iz Domovinskog rata, predstavnici braniteljske udruge Hrvatskih vitezova, predstavnice HDZ – a te Građanske inicijative Drugo Selo.

“Prisjećamo se svih onih kojih više nema, a među njima i naših poginulih branitelja, mladića koji su u sudbonosnim trenucima za Republiku Hrvatsku u vremenu od ’91. do ’95. godine položili svoje živote na Oltar domovine braneći je i boreći se za jedna druga vremena, bolja i za sve ono što za buduće generacije očekuju. Jučer smo trebali obilježiti 29. godišnjicu početka operacije na zapadnoslavonskom ratištu u Novskoj, ali zbog korone to nismo mogli provesti u punoj mjeri kao do sada. Sjećajući se tih naših poginulih prijatelja, suboraca, to je stalna opomena da se borimo za bolju Hrvatsku, za bolju budućnost. Neka im je vječna slava!”, rekao je Tominac.

Nakon toga, gradski čelnici svijeće su zapalili i ispred središnjeg križa na Novom groblju u Dugom Selu te na posljednja počivališta dvojice preminulih gradskih dužnosnika Željka Ivaničeka, na Novom groblju, i Milivoja Obada na Starom groblju u Dugom Selu.

U skladu s epidemiološkim preporukama, već u četvrtak na groblju u Jalševcu Nartskom načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i njegovi suradnici položili su vijence i zapalili svijeće. Također, na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom zajednička izaslanstva Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, zatim Ministarstva hrvatskih branitelja i udruga iz Domovinskog rata te izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno predsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na sve stradale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu na području Zagrebačke županije.

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, zajedno s članovima Udruge Hrvatski vitezovi – Brckovljani, vodstvo Općine Brckovljani na čelu s načelnikom Tihomirom Đurasom položilo je vijence i zapalilo svijeće te izrazilo poštovanje i sjećanje svim poginulim braniteljima koji su dali život za domovinu. Također, na groblju u Brckovljanima položen je vijenac i zapaljene su svijeće pokojnom načelniku Željku Funteku i pokojnom predsjedniku Vijeća općine Boži Grabercu, dok je kod središnjeg križa na groblju zapaljena svijeća svima onima koji više nisu s nama.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist