Prijem novih dugoselskih župnika

Piše: - 10.11.2020.

Uoči Dana grada i blagdana župe, dugoselski gradonačelnik Nenad Panian organizirao je prijem za župnika župe Svetog Martina, vlč. Ivana Valentića koji je u Dugo Selo stigao iz zagrebačke Dubrave.

Gradonačelnik Panian izrazio je zadovoljstvo dolaskom novih župnika ali i nadu da će se dosadašnja uspješna suradnja, nastaviti.

„Vidi se entuzijazam i volja da se našim građanima, vjernicima pruži najbolje. Vaše poslanje ovdje nije slučajno. Ovo je grad mladih, do nedavno smo bili vodeći po natalitetu. Sada imamo puno doseljavanja mladih obitelji s djecom, puno se gradi. Mnogi su ovdje našli dom, imamo stanovnike iz svih krajeva. Do sada je s predstavnicima Crkve bila odlična suradnja, i vjerujem da će se to i nastaviti“, rekao je Panian.

Uspješnu službu u Dugom Selu je zaželio i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Šajković, istaknuvši također kako će se dosadašnja suradnja i podrška svih nastaviti.

Da je suradnja s Gradom na svim razinama bila lijepa i dobra, složio se i vlč. Ivan Valentić.

„Bilo mi je drago to čuti od prijašnjih župnika, a na neki način predstavljam i župnika Uzvišenja sv. Križa koji zbog bolesti nije mogao doći na prijem. Lijepa je suradnja s Gradom bila na svim razinama, u svemu što se radilo. U Lukarišću je napravljena crkva, ovdje Pastoralni centar. Svatko radi na svom području, ali na kraju svi radimo na dobro ovog naroda, stanovnika Dugog Sela, vjernika koji su nam povjereni. Dugo Selo je jako raznoliko po stanovništvu, ljudi su sa svih strana, i jako dobro funkcioniraju i poticaj su jedni drugima te se nadopunjavaju“, naglasio je župnik Župe sv. Martina biskupa dodavši kako je njima kao, novim župnicima, izuzetno drago da su tu i da imaju priliku služiti ovoj zajednici.

Pastoralni centar napunit će se ljudima, kazao je vlč. Valentić i dodao da već ima program aktivnosti koji će krenuti čim se situacija normalizira, a gradonačelnik Panian predložio da Pastoralni centar može biti nadopuna kulturnom uzdizanju grada, uz Dvoranu Preporod, Glazbenu školu i budući Kulturni centar za posjetitelje.

Na kraju prijema, uručeni su prigodni darovi uz poziv za nove susrete i razgovore.

Uz gradonačelnika i potpredsjednika Gradskog vijeća, prijemu su nazočili zamjenici Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac te pročelnik za poslove Gradonačelnika i Gradskog vijeća Mladen Šestan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist