Optužni prijedlog protiv organizatora zagrebačkog “antikorona” prosvjeda

Piše: - 11.11.2020.

Zbog nepoduzimanja mjera osiguranja reda i mira te kršenja epidemioloških mjera policija je podnijela optužni prijedlog protiv 27 – godišnjeg organizatora i voditelja nedjeljnog prosvjeda “Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite” u organizaciji inicijative “Dosta je bilo”.

Optužni prijedlog protiv organizatora i ujedno voditelja prosvjeda Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu podnijela je I. policijska postaja Centar, dodala je policija. Ističu da 27 – godišnjak tijekom prijavljenog prosvjeda nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj nije poduzeo mjere osiguranja reda i mira, zbog čega je došlo do kršenja odluka Stožera civilne zaštite koje se odnose na ograničavanja okupljanja i obveznog korištenja maski za lice kada nije moguće održati fizičku distancu. Uz to, prijavljeni nije upozorio prosvjednike niti je prekinuo javni prosvjed kada je uočio da se prosvjednici ne pridržavaju propisanih mjera. Građani nezadovoljni radom Stožera okupili su se u nedjelju na zagrebačkom Glavnom kolodvoru odakle su krenuli na Trg bana Josipa Jelačića gdje je govore održalo desetak govornika.

U povorci u kojoj nisu poštivane mjere, prema procjenama medija, okupilo se oko tisuću ljudi. U pozivu na prosvjed koji je objavljen na društvenim mrežama organizatori su naveli da “otvoreno i bez skrivanja” Stožeru žele poručiti da njihove odluke smatraju ”političkima, da imaju cilj širiti paniku i stvaranje koristi političkoj stranci, a ne narodu”.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist