Zaprešić Boysi – Vukovar

Piše: - 16.11.2020.

Dok je cijela glazbena industrija u svojevrsnom holdu, miljenici hrvatske publike Zaprešić Boysi, iskoristili su pandemijsko vrijeme na najbolji mogući način – snimanjem nove pjesme i videospota zvučnog imena „Moj Vukovar“.

Da nije riječ o još jednoj pjesmi u nizu, dečki odmah priznaju i kažu kako su dugo čekali pravi trenutak za predstavljanje svoje najemotivnije pjesme u karijeri.

„Pjesma posvećena gradu Vukovaru nije ideja koja nam je došla iznenada. Želja za odavanjem počasti tinja u nama još od samih početaka grupe. Međutim, uvijek je postojao taj respekt, bojazan i određena kočnica da pjesma neće ispasti dovoljno dobra, odnosno onakva kakvu smatramo da grad Vukovar i zaslužuje. Nedavno smo imali čast nastupiti na svečanom otvorenju obnovljenog Vukovarskog vodotornja te osjetili da je ‘to sada to’.“

Pjesmu „Moj Vukovar” objavljuju netom prije bolne obljetnice u novijoj hrvatskoj povijesti, Dana sjećanja na pad grada Vukovara. Pjesma je to, prije svega, o ljubavi prema Vukovaru, ali i doprinosu i žrtvi koju je ovaj grad podnio za vrijeme Domovinskog rata. Tekst pjesme potpisuje Marko Novosel, glazbu Ante Pecotić, a za produkciju i aranžman zaslužan je Bojan Šalamon- Shalla. Videospot pod režiserskom palicom Nevija Smajića i Marija Borščaka sniman je upravo na lokacijama diljem Vukovara. Dečki iz benda napominju kako su željeli naglasiti prirodne ljepote grada, ali istovremeno odati počast simbolima patnje koji su neizostavni dio naše prošlosti.

Da su izrazito sretni i ponosni na ovu, za njih najposebniju pjesmu, dečki ne kriju te na kraju poručuju: „Poanta same pjesme je pozitivan pogled u budućnost koji će omogućiti boljitak grada i regije s naglaskom da se nikada ne zaboravi prošlost i ljudi koji su branili Vukovar devedesetih godina prošloga stoljeća.“

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist