Zatvoren područni vrtić u Lukarišću

Piše: - 19.11.2020.

Zagrebačka županija zabilježila je 282 novooboljele osobe od koronavirusa, od čega 28 u Dugom Selu i po dvoje u Rugvici i Brckovljanima, objavio je Zavod za javno zdravstvo ZŽ, uz napomenu da je jedna osoba s područja općine Rugvica preminula  17. studnoga.

Zbog jedne djelatnice oboljele od koronavirusa od danas je zatvoren područni objekt Lukarišće Dječjeg vrtića Dugo Selo, saznali smo od ravnateljice Draženke Sesan. Tako su dvije skupine djece iz tog objekta i nekoliko djelatnika tehničkog osoblja ostali kod kuće u samoizolaciji. Inače danas je u vrtiću 235 djece od 335 upisanih, no po saznanjima iz vrtića ni jedno dijete nije oboljelo od koronavirusa, radi se o problemima respiratornog tipa.

Ravnateljica vrtića pri tome nas je podsjetila da je danas Svjetski dan prevencije od zlostavljanja djece. Djeca su zbog epidemije jako uskraćena u svom odgojnom procesu, kaže ravnateljica i dodaje da odgajatelji vode posebno računa o djeci koja dolaze iz disfunkcionalnih obitelji kako bi se prema njima odnosili s posebnom pažnjom i otkrili ima li među njima i zlostavljane djece.

Podijelite

Current track

Title

Artist