Otvoren salon autokarikature

Piše: - 26.11.2020.

U auli Gradske uprave otvoren je 14. Međunarodni zagrebački salon auto-karikature

Tema ovogodišnjeg Salona privukla je karikaturiste iz cijelog svijeta koji su na domišljat i maštovit način ocrtali situacije iz svakodnevnog života na temu „bijes na cesti“. U konkurenciji za osvajanje nagrada u ovogodišnjem Salonu auto-karikature sudjelovalo je 355 autora i autorica iz 58 zemalja svijeta, a na izložbi je izloženo 355 karikatura od 566 pristiglih radova.

Najbolji je bio hrvatski karikaturist Dragutin Dado Kovačević, kojem je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić uručio nagradu Grand Prix.

„Ovo je još jedan dokaz da je unatoč ovim teškim vremenima, kultura u Zagrebu živa i žilava“, rekao je pročelnik Lovrić te pozvao sugrađane da posjete izložbu kako bi unatoč svemu sačuvali vedar duh i životnu radost.

Predsjednik Žirija Nenad Zuber izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim Salonom, te se našalio kako je velik broj pristiglih radova otežao posao žiriju. Kao razlog velikog odaziva iz godine u godinu, g. Zuber istaknuo je univerzalnost i aktualnost teme – automobila.

Zagrepčanke i Zagrepčani mogu razgledati izložbu do 7. prosinca, u vremenu od 8 do 15 sati, naravno uz pridržavanje epidemioloških preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist