Alen Vitasović – Oštarije su mi zaprli

Piše: - 01.12.2020.

Istarski trio zajedničkim snagama izbacuje pjesmu “Oštarije su mi zaprli”, prigodnu pjesmu za novonastalo stanje u državi te svojevrsnu odu zatvorenim birtijama, to jest “oštarijama”.

Oda “oštarijama” ne opisuje samo gubitak najdražeg mjesta socijalizacije u Hrvata, već opisuje i gubitak mjesta odakle je dolazila većina zarade mnogih glazbenika koja im je osiguravala egzistenciju. Shodno tome, “Oštarije su mi zaprli” ne odnosi se samo na druženja u kafićima, nego i na krizu kroz koju prolaze svi akteri glazbene scene te zabavnog biznisa koji su gotovo pa izbrisani iz liste javnih poslova.

Kao inspiracija za novu pjesmu poslužio je Alenov YouTube video u kojem se osvrće na situaciju iz prvog hrvatskog lockdowna, kada Alen nije imao gdje popiti jutarnju bevandu.

Tekst za pjesmu “Oštarije su mi zaprli” potpisuju Vitasović, Grabber i Arnold, dok iza glazbe stoje Grabber i Arnold. Na novom singlu gostuje i poznati slovenski gitarist Robert Pikl (Manouche, Magnifico…) te maestro Krešimir Tomec (Cubismo, Vještice…) na basu i mandolinama. Pjesma je snimljena u Orbanićima, a miksana i masterirana u Ljubljani.

Podijelite

Current track

Title

Artist