Novi stipendisti

Piše: - 07.12.2020.

Grad Dugo Selo još 1998. godine započeo je stipendiranjem svojih učenika i studenata. Danas je ugovore za stipendiju potpisalo još 14 učenika i isto toliko studenata, tako da ovog trenutka grad kroz stipendije financira ukupno 36 učenika i 35 studenata.

Na natječaj za učeničke stipendije stiglo je 27 molbi, a za studentske 29, rekao je pročelnik za društvene djelatnosti Veljko Bertak i dodao kako je po 7 stipedija kod učenika i isto toliko kod studenata bilo namijenjeno za deficitarna zanimanja.

Ovogodišnji dobitnici učeničkih stipendija su: Nika Martinović, Ema Beganović, Lara Franjković, Nika Aščić, Nela Marić, Antonija Vukadin, Marijana Šušak, Ivana Šestić, Jelena Stanušić, Matea Jukić, Leo Babić, Leo Kostanjevac, Marija Gašpar i Lucijana Papak. Ugovore za studentske stipendije potpisali su Katarina Toljan, Paulo Tolić, Monika Sirotković, Jelena Benčić, Matea Ivanda, Ivan Lucić, Antonio Jukić, Ivana Lozić, Franciska Brizić, Katarina Galić, Nikolina Barilić, Lorena Valek, Ana Lončar i Tomislav Mihov.

Dobitnicima nagrada čestitao je gradonačelnik Nenad Panian u ime gradske uprave i građana Dugog Sela, jer kako je rekao, to je novac građana koji dijelimo za stipendije u području izvrsnosti.

Nenad Panian

“Nemojte slušati one koji govore, ne treba ti fakultet, snaći ćeš se.Znanje je važno, treba vam fakultet, upornost i volja u svijetu ovakav kakav je: brz i nepredvidiv. Vi ste dokazali da imate znanje, da imate volju i da ste zavrijedili svoje stipendije” – rekao je između ostalog gradonačelnik i poželio da svoj posao jednog dana nađu u svojem gradu – Dugom Selu.

Matea Ivanda, studentica 2. godine medicine kaže da će joj stipendija sigurno osigurati jednu vrstu samostalnosti. Kao studentica medicine poručila je da se svi trebamo pridržavati mjera kako bi što prije izašli iz ove teške situacije.

Tomislav Mihov, student 1. godine prometnih znanosti rekao je da ga posebno zanima 3D modeliranje pa će mu stipendija dobro doći za nabavu 3D printera.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist