Zagrebačke srednje škole od ponedjeljka online

Piše: - 07.12.2020.

Zagrebačke srednje škole od ponedjeljka, 14. prosinca, prelaze na online nastavu, potvrdio je pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić

Na redovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba objavljeni su djelomični rezultati preliminarnog testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola (osnovnih i srednjih).

Testirano je nešto više od dvije tisuće zagrebačkih srednjoškolaca, a preliminarni rezultati pokazuju prisutnost asimptomatske zaraze kod 1% učenika osnovnih, te 2,23 % učenika srednjih škola. Kada su u pitanju zaposlenici škola, testirano ih je 365, a asimptomatska zaraženost je 3,29 %.

“To nam potvrđuje da učenici nisu masovni prenositelji covida te da se virus ne širi u razredima i školama”, kazao je Lovrić. “U 75 posto zagrebačkih razreda gdje se pojavio covid samo je jedan učenik pozitivan, a u ostatku dva učenika. Također, ovo preliminarno istraživanje će poslužiti kao model i podloga za opširnije znanstveno istraživanje što će se provesti početkom II. polugodišta.“

Pročelnik Lovrić je još napomenuo da je jutros održan sastanak s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom i predstavnicima Instituta za medicinska istraživanja, HZJZ i NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ i da, je unatoč dobrim brojkama, odlučeno da od 14. prosinca nastava u zagrebačkim srednjim školama krene po modelu C, odnosno online. „Na to smo se odlučili jer se vrhunac epidemije u većini europskih zemalja očekuje i najavljuje krajem prosinca. Zbog nadolazećih blagdana i intenzivnijih obiteljskih druženja, takvom odlukom isključujemo mogućnost da srednjoškolci budu prenositelji zaraze“, rekao je pročelnik Lovrić pa je napomenuo da će o kompletnim rezultatima istraživanja javnost do kraja dana biti informirana.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist