Potres u blizini Petrinje

Piše: - 28.12.2020.

Zagreb se ponovo tresao. Jutros u 6 i 30 osjetio se potres u svim dijelovima grada. Epicentar je bio je potres 13 km od Siska u blizini Pokupskog jačine 5.0 stupnjeva po Richteru rekao je Krešimir Kuk iz Hrvatskog seizmološkog zavoda za HRT.

Gradonačelnik Petrinje Dumbović za N1 izjavio da se u Petrinji jako osjetio i da sigurno ima štete.
Sat i pol kasnije osjetila su se još dva snažna potresa, tek nešto slabija od prvog.

Gradonačelnik Milan Bandić oglasio se povodom novog potresa, čiji epicentar nije bio na području Zagreba, no jako se osjetio u glavnom gradu:

“Drage sugrađanke i dragi sugrađani, na zagrebačkome području opet smo nažalost osjetili snažno podrhtavanje tla. Na sreću za sada nema informacija o težim posljedicama, a nadam se da će tako i ostati. Međutim, u slučaju bilo kakve potrebe otvorene su besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805 putem kojih možete zatražiti pomoć ili potrebnu asistenciju gradskih službi. Teška je ovo godina za sve nas ali moramo biti zajedno i ne smijemo niti u ovim trenutcima zaboraviti na zdravlje i nevidljivog neprijatelja”, proučio je Bandić.

Sisačko – moslavačku županiju posjetio je državni vrh. Premijer Plenković obećao je  u Petrinji pomoć u sanaciji i otlanjanju posljedica potresa, a predajednik Milanović naglasio da je ovog trenutka najteži strah kod ljudi, svuda gdje se potres osjetio, a ono što je oštećeno da će se popraviti.

Potresi su se osjetili i na dugoselskom području, ali kako smo saznali, za sada nema prijavljenih šteta, potvrdili su nam Mato Čičak načelnik Rugvice i Nikola Tominac zamjenik gradonačelnika Dugog Sela.

Podijelite

Current track

Title

Artist