Cijela Hrvatska uključila se već danas u prikupljanje pomoći za postradale u potresu. U Dugom Selu pomoć se prikuplja u GD Crvenog križa, ispred kojeg je parkirano vozilo.

Gordana Kocaj je rekla da odjeće i obuće imaju dovoljno, ali su dobro došle deke i higijenske potrepštine, odnosno hrana i to po mogućnosti trajni suhomesnati i konzervirani proizvodi. Pomoć se večeras prikuplja do 23 sata, a nastavlja sutra od 8:00 ujutro. Nikola Tominac ranije je u našem programu rekao je da mu se javljaju brojni građani koji žele pomoći u raščišćavanju no apelirao je da to ne rade samoinicijativno jer ovog trenutka profesionalaca ima dovoljno.

Humanitarnu akciju “Rugvica za Glinu i Petrinju” pokrenuo je i načelnik Rugvice Mato Čičak.

Dragi Rugvičani, članovi udruga, klubova, KUD-ova, vlasnici OPG-ova i svi oni koji možete i želite pomoći sukladno svojim mogućnostima onima koji su pred sam završetak ove, za sve nas teške i nepredvidive godine, izgubili siguran krov nad glavom i čija je imovina oštećena u današnjem potresu. Pokažimo zajedništvo i pomozimo im donirajući deke, odjeću, obuću, higijenske potrepštine, sredstva i pribor za čišćenje, prehrambene namirnice te slatkiše za one najmlađe. Potrepštine možete donijeti u Društveni dom Rugvica 29. i 31. 12. od 8,00 do 12,00 te od 16,00 do 20,00 sati. Od prikupljenih potrepština složit ćemo pakete i dostaviti ih na Staru godinu kako bi stradalim obiteljima pokazali da nisu sami.Pakete ćemo nositi i u Petrinju koju je danas zadesila strašna tragedija. Pomozimo koliko najviše možemo jer smo danas svi imali, nažalost, priliku osjetiti koliko je malo potrebno da ostanemo bez svega. Budimo zajedno u ovoj tragediji, poručio je na svojoj FB stranici Čičak.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist