Apel građanima – ne odlaziti u potresom pogođena mjesta!

Piše: - 30.12.2020.

Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je još jednom građane da bez obzira na njihove najbolje namjere ne idu u potresom pogođena područja Siska, Petrinje, Gline i okolice jer gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Građanima koji žele pomoći poručuju da umjesto odlaska na potresom pogođena područja pomognu doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr

Iz Hrvatske udruge menadžera sigurnosti upozoravaju da se društvenim mrežama šire lažne vijesti oko posljedica potresa – od računa za uplate pomoći pa do netočnih informacija. Ističu da se u ovom trenutku najbolje držati onih podataka koje na službenim stranicama objavi Stožer civilne zaštite ili eventualno Hrvatski crveni križ, a napominju da možemo očekivati kako će se lažni računi za prikupljanje pomoći više pojavljivati u idućim danima.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist