U Rugvicu stiglo 60 osoba stradalih u potresu

Piše: - 30.12.2020.

Već jučer na područje općine Rugvica stiglo je 60 osoba s postradalog području među kojima su i djeca, koji su smješteni u obiteljima. Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je za njih svu potrebnu skrb, odjeću, obuću i hranu.

Po društvenim mrežama počele su se širiti netočne informacije da se za njih prikuplja dodatna pomoć u Rugvici, što je netočno. Iz Rugvice i iz Brckovljana na teren postradalog dijela Zagrebačke županije u Kravarsko upućeni su i građevinska mehanizacija i operativa za saniranje šteta, saznali smo od Mate Čička i Tihomira Đurasa.

Danas je u Petrinju u dugovoru s gradonačelnikom Dumbovićem, Mato Čičak otpremio potrebne količine kruha, a gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian ističe da je prikupljanje pomoći na razini grada i općina koordinirana, ovisno o potrebama.

Stoga, obavještavamo građane Dugog Sela da se pomoć za postradale u potresu prikuplja isključivo u Gradskom društvu Crvenog križa. Odjeće i obuće u ovom trenutku ima dovoljno pa iz društva apeliraju da se doniraju higijenske potrepštine, voda i sokovi, konzervirana hrana i trajni prehrambeni proizvodi poput ulja, riže, brašna šećera, tjestine i sličnog. Također se mogu donirati cerade ili manji šatori i grijalice.

Gordana Kocaj najavila je za sutra u 10 sati izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u društvenom domu Rugvica i obzirom na teško stanje sa zalihama krvi pozvala sve darivatelje s dugoselskog područja da se pridruže ovoj izvanrednoj akciji organiziranoj u suradnji s Hravtskim zavodom za transfuzijsku medicinu.

U općini Rugvica pomoć se prikuplja u društvenom domu na Trgu Franje Tuđmana, a u Brckovljanima u društvenom domu August Cesarec, uz slične preporuke kao što ih je dalo zajedničko Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist